Crayenester Basisschool Heemstede - Crayenestersingel 37 (023 - 547 4147) - dependance: Overboslaan 32 (023 - 529 7639)

Het lustrum van de Crayenester was een groot feest

Film van de opening

youtu.be/9se3Sm4xPCI

Foto's van de opening

Vorige week heeft Majory Haringa foto's gemaakt van de opening, deze kunt u via onderstaande link bekijken.

Dank je wel, Majory!

https://plus.google.com/photos/10057...

Vossenjacht: Kunst zoeken

Nog meer foto's van de Vossenjacht kunt u zien via onderstaande link:

http://www.mijnalbum.nl/Album=ASTORTOR

Midzomernachtdiner

Midzomernacht diner was een groot succes

Het lustrum op 26 augustus van de Crayenester was een groot feest

Drie dagen geen les. Even geen taal, rekenen, geschiedenis leren, maar creatief aan de slag. Onze Crayenesterbasisschool bestaat 75 jaar en dat hebben we deze week groots gevierd.

Op maandag 2 september met bloempot versieren, video maken, linosnede, yoga, striptekenen, kraai maken, nagels lakken en nog veel meer. Zestien verschillende workshops op niveau en voor elk wat wils.

Dinsdag 3 september was de hele school in de sfeer van het koken. Alle leerlingen mochten stokjes met snoep rijgen en appels versieren, een fantastische activiteit en een heerlijke opdracht. De appels zijn gratis geleverd. Daarnaast zijn er pizza’s gebakken en zijn er Turkse pizza’s gemaakt. Voor de onderbouw was er een workshop chocolade en de bovenbouw heeft cocktails gemaakt. Verder werden er knutselactiviteiten georganiseerd die met voeding te maken hadden. Graag bedanken wij PLUS, Van Dam, Ecopizza, Al Baraka en Barplanet voor hun bijdrage aan deze dag.

Op de woensdag was het hele team verkleed in het thema “Uit de Kunst”. De kinderen zijn onder begeleiding van een ouder en leerlingen van de groepen 8 op zoek gegaan naar de “Vossen” in het dorp. Voor alle kinderen was dit een geslaagde speurtocht. Ze moesten woorden verzamelen en de volgende zin formuleren:

“Ieder kind is een kunstenaar, zorg dat je er één blijft, ook als je groot bent”.


De leerlingen van groep 8 hebben op donderdag nog een graffiti-workshop, die ons wordt aangeboden door Casca. Als herinnering hebben alle kinderen op woensdag een beker meegekregen met het logo “75 jaar Cray.”