Crayenester Basisschool Heemstede - Crayenestersingel 37 (023 - 547 4147) - dependance: Overboslaan 32 (023 - 529 7639)

Groep 8a

Bezoek aan Sancta Maria

Op woensdag 31 januari hebben de groepen acht het Sancta Maria Lyceum bezocht. Als bijna echt brugpiepers hebben zij even kunnen wennen aan de overgang naar de middelbare school. Het was een gezellig en leerzaam bezoek. Zo hebben wij een les Duits gekregen en kunnen de kinderen, zoals de docent dit introduceerde, de liefde van hun leven die zij wellicht tijdens de wintersport tegenkomen versieren met wat Duitse zinnen en hebben zij kennisgemaakt met het vak Quest, een vak dat de leerlingen voorbereid op het uitvoeren van onderzoek.

HIV voorlichting en gastles

Er kwamen vier mensen van HIV en vooroordelen in de klas informatie geven over wat HIV inhoudt, hoe je het kan krijgen en welke medicijnen bij HIV gebruikt worden(ze weten wel dat het nooit echt helemaal over zal gaan).
 
HIV is de afkorting van Human Immunodeficieny Virus: In het Nederlands betekent dit: menselijk afweersysteem dat kapot gemaakt is door een virus.
 
Sommige van ons dachten dat je HIV kon krijgen door het geven van handen, maar nu weten wij dat dit niet zo is. Ook kan je aan de buitenkant van iemand niet zien of hij/zij HIV heeft.
 
Gemaakt door: Roselien Hubrecht & Lotte Pien uit groep 8a