Crayenester Basisschool Heemstede - Crayenestersingel 37 (023 - 547 4147) - dependance: Overboslaan 32 (023 - 529 7639)

BSO: Buitenschoolse opvang

Casca BSO de Bronstee is de plek waar uw kind na schooltijd met leeftijdsgenoten kan spelen, gewoon lekker een boek lezen, of een spelletje op de computer kan doen. Natuurlijk is er buiten ook van alles te doen. Locatie de Bronstee is gelegen aan het schoolplein van de dependance van de Crayenesterschool aan de Overboslaan en is geopend van maandag tot en met vrijdag tot 18.00. Op maandagdinsdag en donderdag is er een mogelijkheid om te kiezen voor opvang tot 18.30 uur.

Daarnaast verzorgen wij van maandag tot en met donderdag Voorschoolse Opvang vanaf 7.30. Uw kind wordt daarna naar school gebracht.  

 

De tijd vliegt voorbij bij Casca BSO de Bronstee. De kinderen staan centraal en geven zelf aan wat zij willen doen, alleen of met anderen. Ze kunnen er  lekker bijkomen van een drukke schooldag.  Bij de oudere kinderen informeren we of zij huiswerk hebben, zodat daar op een rustige plek aan gewerkt kan worden. 

Kinderen  leren bij ons spelenderwijs met elkaar omgaan, nieuwe uitdagingen aangaan, conflicten oplossen en met (groeps)regels omgaan. Er is altijd wat te doen zoals knutselen,  een balspel doen, samen gezelschapsspelletjes spelen of  koken. Meedoen mag altijd, maar hoeft niet.

Daarnaast nodigen wij regelmatig vakdocenten uit die workshops en lessen komen geven tijdens BSO tijd. De kinderen kunnen dan bijvoorbeeld mee doen aan workshops Engels, gitaarles, schilderen of musicalworkshops.

In vakanties trekken we er regelmatig op uit.  We gaan dan met de kinderen de natuur in, ondernemen sportactiviteiten of gaan op museumbezoek. 

 

Er zijn op de BSO de Bronstee  vijf grote ruimtes, met  gezellig ingerichte speel- en zithoeken.  Er is een speellokaal, waar een tafeltennistafel staat en waar kinderen lekker kunnen stoeien en bouwen. Er is een speciale ruimte voor de kinderen van 10 jaar en ouder.  De kinderen zijn naar leeftijd verdeeld over drie basisgroepen: de Banjers, de Bengels en de Bikkels. 

 

Het team van de Bengels en Banjers bestaat uit: Merel Lambermon, Nicole Balm, Michelle Lichtleitner en Sabine van der Laan. Het team van de Bikkels wordt gevormd door: Sander Pagie, Annelore Schnettler, Sonja Roomer en Shirley Coenraad. Leidinggevende is Martha van der Lem.

Als u uw kind wilt aanmelden voor BSO de Bronstee  kunt u contact opnemen met plaatsingsfunctionaris Miriam Dik: 023-5483812. 

Wanneer u eerst even wilt komen kijken op de locatie dan kunt u contact opnemen met Martha van der Lem 023-5483835. 


BSO de Bronstee
Overboslaan 30
Heemstede
(023) 548 38 35
bronstee@casca-kinderopvang.nl
bronstee8plus@casca-kinderopvang.nl  

mvdlem@remove-this.casca.nl

 

 

Buitenschoolse opvang De Ruimte

Buitenschoolse Opvang De Ruimte en Kinderdagverblijf Bumme zitten samen in één groot schoolgebouw, vlakbij het centrum van Heemstede. Het heeft de charme van vroeger, met hoge muren, geblokte ouderwetse vloeren, veel licht en gangen die je als kegelbaan kunt gebruiken. We hebben ook een mooie nieuwe tuin, waar je lekker kunt spelen.

De BSO is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 18.30 uur.
We organiseren voor kinderen van 4 tot 13 jaar na school en in de vakanties talloze leuke activiteiten. Pedagogisch medewerkers zorgen dat de kinderen zich bij ons prettig voelen. We hebben aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden, motorisch, emotioneel, creatief en intellectueel. Knutselen, muziek maken, voetballen, discofeestjes houden, hutten bouwen en uren spelen met K’nex: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
We stimuleren kinderen om nieuwe dingen te ontdekken, maar laten ze vrij in hun keuze. Lekker kletsen met een vriendin op de fatboy mag ook. Liever in je eentje in het atelier een kunstwerk maken? Ook dat kan, want buitenschoolse opvang is tenslotte vrije tijd. Mogelijkheden zijn er volop, tijd is er vaak te weinig.

Contact en informatie
Voor een persoonlijke kennismaking en rondleiding

De Ruimte
Overboslaan 28a
2101 AM HEEMSTEDE
Telefoon 023-7110444
LRK nummer: 150014302

Voor planning en plaatsing

Regiokantoor Zuid-Holland-West
Beukelsdijk 107
3021 AE ROTTERDAM
Telefoon 010-4074700
Fax 010-2519700
E-mail regiozuidholland@remove-this.kinderopvanghumanitas.nl

Naschoolse activiteiten januari - juni 2017

Zoals u weet zijn we weer begonnen met de Buitenschoolse activiteiten georganiseerd door Casca. Hieronder vindt u PDF files om het aanbod nogmaals te bekijken of nog in te schrijven.

Peuter en kleuterpret