HomeActueelGroepen 5 en 6 naar het Kunstfort

Groepen 5 en 6 naar het Kunstfort

11 juni 2021
“We zijn naar het kunstfort bij Vijfhuizen gegaan. We hebben in groepjes kunstwerken bekeken en besproken. De houten kanon met hart schiet liefde de wereld in en geen kanonkogels. Er stonden allemaal namen op van geliefden. Dit vond ik heel positief want het ging niet alleen over oorlog. Het is goed uitgelegd door de gids.
Ninette, 
“We hebben over het fort en de oorlog in de klas gepraat. We hebben ook kunst besproken. Bij het kunstfort vandaag mochten we zelf kunst verzinnen wat er nog bij kan passen. Ik heb een ijzeren soldaat gemaakt die op een houten bankje zit in het hoge gras. Hij steekt zijn arm uit zodat je bij hem kan zitten in zijn armen. Hij heeft een hartje op zijn shirt. Dat hartje staat voor veiligheid.”
Philippa, 
“Het kunstfort bij Vijfhuizen is een mooie plek en er is veel te bewonderen. Veel originele en grappige kunstwerken. Aan het eind mochten we zelf een tekening van een kunstwerk maken.”
Juliette, 
“De Duitsers hadden het fort veroverd. We hebben het terug veroverd. Er waren zes groepjes die allemaal een kunstwerk moesten onderzoeken. En daarover gingen we elkaar vertellen. Ik vond het leuk dat ik veel informatie heb gekregen over de tweede wereldoorlog. Ik heb op een oude kanon gezeten.”
Mas,  
“Het kunst fort bij Vijfhuizen heeft veel mooie kunst zoals een liefdes kanon. Het ligt heel mooi aan het water. Als je in het fort bent, zie je nog meer kunst zoals een schip. Als je in de gangen bent, dan kan je de kamers van de soldaten zien. Buiten zijn er nog grafstenen. Daar is een pad van gemaakt. Je kan ook zelf kunst maken.”
Fiene. 
Terug
Media
  • cade31b_w1272_img8699

Pet Event - groepen 8

Vandaag hebben de leerlingen van de groepen 8 meegedaan aan het PET event, techniekdagen voor de basisschool.
Elke groep heeft drie workshops gedaan zoals bijvoorbeeld:  
* Hoe wordt een TV-reclame gemaakt; Hoe lang duurt dat eigenlijk om te maken en wat komt er allemaal bij kijken? Ze zijn soms wel 4 maanden bezig met bedenken, filmen monteren en afwerken. En uiteindelijk duurt de reclame maar 20 seconde! 
* Leren programmeren met 'Scratch'. * Houtbewerken, ze mochten helemaal zelf een voederhuisje voor vogels maken.
* Iets maken met een 3D printer.
Het was echt heel erg leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar!
Verslaggeving door Huub en Teime - groep 8a " Het PET event is mede mogelijk met het Nova en Haarlem college.  Toen we aankwamen moesten we bij ons groepje staan. Je kreeg een begeleider mee. Hij/Zij bracht je naar je onderdeel. De man legde uit wat je moest doen. We moesten koper snijden en schuren, verbanden. Daarna moesten we technisch lego in elkaar zetten en programmeren. Toen liepen we naar buiten en gingen we in een garage. Daar ging een man uitleggen wat een 3D printer is en wat je er mee doet. Toen moesten we een soort kubus in elkaar zetten en kon je een prijs winnen. Uiteindelijk omdat we de laatste groep waren mocht iedereen een 3D kunstwerk meenemen. Toen gingen we terug naar het ophaalpunt en het was super leuk!"

Letterspeurtocht en lettertas! 

De kleuters boffen maar weer. Er is voor de groepen 1 en 2 namelijk een speurtocht uitgezet door de school. 
De kinderen krijgen een kaart mee, waarop ze kunnen zien hoe een vaak de letter terugkomt in de speurtocht.
Op deze  kaart kleuren ze een bolletje in bij de letter. Ze zullen ontdekken dat sommige letters meer/minder voorkomen in de speurtocht.

Enkele slimmeriken ontdekken dat er meerdere letters verstopt zijn op dezelfde plek en dat er dus een woord staat!  Erg leuk om te zien hoe trots ze dan zijn als ze het oplezen. Soms is het wel erg lastig... wijzend naar een letter: "Meester, meester, deze letter kan ik niet vinden!" 😉 

De spelletjes om ze vertrouwd te maken met letters vinden ze echt heel leuk.

Ook gaat er een 'lettertas' rond in de kleutergroepen. Alle kinderen krijgen om de beurt de 'lettertas' mee naar huis om thuis voorwerpen te verzamelen, die met de desbetreffende letter beginnen. Het enthousiasme onder de kinderen is enorm en ze kunnen haast niet wachten tot ze aan de beurt zijn.  In groep 1/2D kwam wel iets heel bijzonders uit de lettertas... naast wolk, watermeloen, water en watten, kwam ook W... Ward uit de tas!! 🤣


De grote rekendag 

Afgelopen woensdag was het zo ver, de grote rekendag!  Het werd echt groots aangepakt. Super leuk. Ik heb zelfs meerdere kinderen horen zeggen; "Dit was de leukste rekenles ever!" En dat op REKEN-dag! Hopelijk waren jullie allen bij de fantastische kick-off, de afvalparade. Mocht dat niet het geval zijn, niet getreurd, ik neem jullie allemaal nog even mee. 

Note van de redactie: Feline (op de foto) haar droom is om modeontwerper te worden. Ze maakt zelf kleding thuis en heeft dit zelf ontworpen en gemaakt.