HomeActueelGroepen 5 en 6 naar het Kunstfort

Groepen 5 en 6 naar het Kunstfort

11 juni 2021
“We zijn naar het kunstfort bij Vijfhuizen gegaan. We hebben in groepjes kunstwerken bekeken en besproken. De houten kanon met hart schiet liefde de wereld in en geen kanonkogels. Er stonden allemaal namen op van geliefden. Dit vond ik heel positief want het ging niet alleen over oorlog. Het is goed uitgelegd door de gids.
Ninette, 
“We hebben over het fort en de oorlog in de klas gepraat. We hebben ook kunst besproken. Bij het kunstfort vandaag mochten we zelf kunst verzinnen wat er nog bij kan passen. Ik heb een ijzeren soldaat gemaakt die op een houten bankje zit in het hoge gras. Hij steekt zijn arm uit zodat je bij hem kan zitten in zijn armen. Hij heeft een hartje op zijn shirt. Dat hartje staat voor veiligheid.”
Philippa, 
“Het kunstfort bij Vijfhuizen is een mooie plek en er is veel te bewonderen. Veel originele en grappige kunstwerken. Aan het eind mochten we zelf een tekening van een kunstwerk maken.”
Juliette, 
“De Duitsers hadden het fort veroverd. We hebben het terug veroverd. Er waren zes groepjes die allemaal een kunstwerk moesten onderzoeken. En daarover gingen we elkaar vertellen. Ik vond het leuk dat ik veel informatie heb gekregen over de tweede wereldoorlog. Ik heb op een oude kanon gezeten.”
Mas,  
“Het kunst fort bij Vijfhuizen heeft veel mooie kunst zoals een liefdes kanon. Het ligt heel mooi aan het water. Als je in het fort bent, zie je nog meer kunst zoals een schip. Als je in de gangen bent, dan kan je de kamers van de soldaten zien. Buiten zijn er nog grafstenen. Daar is een pad van gemaakt. Je kan ook zelf kunst maken.”
Fiene. 
Terug
Media
  • cade31b_w1272_img8699