HomeActueelGroepen 5 en 6 naar het Kunstfort

Groepen 5 en 6 naar het Kunstfort

11 juni 2021
“We zijn naar het kunstfort bij Vijfhuizen gegaan. We hebben in groepjes kunstwerken bekeken en besproken. De houten kanon met hart schiet liefde de wereld in en geen kanonkogels. Er stonden allemaal namen op van geliefden. Dit vond ik heel positief want het ging niet alleen over oorlog. Het is goed uitgelegd door de gids.
Ninette, 
“We hebben over het fort en de oorlog in de klas gepraat. We hebben ook kunst besproken. Bij het kunstfort vandaag mochten we zelf kunst verzinnen wat er nog bij kan passen. Ik heb een ijzeren soldaat gemaakt die op een houten bankje zit in het hoge gras. Hij steekt zijn arm uit zodat je bij hem kan zitten in zijn armen. Hij heeft een hartje op zijn shirt. Dat hartje staat voor veiligheid.”
Philippa, 
“Het kunstfort bij Vijfhuizen is een mooie plek en er is veel te bewonderen. Veel originele en grappige kunstwerken. Aan het eind mochten we zelf een tekening van een kunstwerk maken.”
Juliette, 
“De Duitsers hadden het fort veroverd. We hebben het terug veroverd. Er waren zes groepjes die allemaal een kunstwerk moesten onderzoeken. En daarover gingen we elkaar vertellen. Ik vond het leuk dat ik veel informatie heb gekregen over de tweede wereldoorlog. Ik heb op een oude kanon gezeten.”
Mas,  
“Het kunst fort bij Vijfhuizen heeft veel mooie kunst zoals een liefdes kanon. Het ligt heel mooi aan het water. Als je in het fort bent, zie je nog meer kunst zoals een schip. Als je in de gangen bent, dan kan je de kamers van de soldaten zien. Buiten zijn er nog grafstenen. Daar is een pad van gemaakt. Je kan ook zelf kunst maken.”
Fiene. 
Terug
Media
  • cade31b_w1272_img8699

Anne, Ella, en Floortje uit groep 5b goed bezig. Weg met dat plastic!!!

Gedicht van Willemijn groep 7

Er waren eens een jongen en een meisje. Het meisje heette Ineke kon goed voetballen en was slim.
De jongen heette Henk kon goed voetballen was verwend en dom. Ze zaten op de Crayenester basisschool.In groep zeven werd Ineke buitengesloten. Henk was de populairste jongen van de school.
Behalve Ineke zaten er geen meisjes op de school. Maar dat maakte Ineke niet uit. Ze woonden in een tent in Serie. Moest twee dagen met het vliegtuig om op school te komen. Haar ouders waren arm. In tegenstelling tot Henk zijn ouders waren de rijkste van de wereld.
Met de andere kinderen in de buurt voetbalde ze veel. Dat was heel leuk. Totdat de Japanners de macht overnamen in Serie. Er werd veel geschoten. Haar ouders werden vermoord. En alles werd verwoest. Haar vriendinnen vluchten.
Maar Ineke bleef in Serie. Ineke groeide op in oorlog. En kon niet meer naar school. Toen ze 13 was ging ze naar Nederland lopen. Daar komt ze Henk snel tegen. Ze krijgen meteen ruzie.
Later, als Ineke groot is, heeft ze geen baan gevonden. Henk is profvoetballer geworden. Ze krijgt van iemand kaartjes voor een voetbalwedstrijd. In die voetbalwedstrijd speelt Henk. Henk raakt geblesseerd. Ze hebben iemand uit het publiek nodig. Ze kiezen Ineke. Ineke wordt onderschat door F.C. kuiken. Ze scoort 5 keer. Ze winnen de wedstrijd.
Ineke wordt gevraagd voor F.C. Barcelona. Ze zegt ja.
En ze leefde nog 50 jaar