HomePraktischVerkeer

Verkeersveiligheid

Rond iedere school ontstaan verkeersonveilige situaties doordat in een korte tijd veel mensen hun kinderen naar school brengen. Afgelopen jaren is er door allerlei instanties kritisch gekeken naar de verkeersveiligheid rond de Crayenester. De maatregelen die genomen konden worden, zijn genomen in overleg met Gemeente, VVN en politie. Zi is er in de directe omgeving van de school een verhoogd zebrapad aangelegd, met verlichting die naderende automobilisten waarschuwt. Als iedereen zich aan de verkeersregels houdt, kunnen wij het nog veiliger maken. Hiervoor hebben we een aantal eenvoudige huisregels opgesteld. Wij vragen u om een goed voorbeeld te geven aan uw kinderen en onze leerlingen.

De Crayenester is op meerdere manieren actief bezig met het verbeteren van de verkeersveiligheid:

  • verkeersbrigadiers
  • huisregels
  • regels voor het vervoeren van kinderen in auto's

Huisregels

Om en nabij de school worden deze huisregels en afspraken nagestreefd.

  • Als je met de fiets komt, dan loop je naast je fiets op het schoolplein. Wilt u ook uw kind hierop wijzen?
  • Als u dichtbij woont, kom dan het liefst lopend naar school (dit is een goede en rustige manier om de elementaire verkeersregels te leren kennen; bovendien zijn de fietsenstallingen van de school en de dependance behoorlijk vol).
  • Als u verderaf woont, kom dan het liefst met de fiets naar school, waarbij brengende en halende ouders hun fiets het beste binnen het hek op het schoolplein kunnen plaatsen (i.v.m. ruimtegebrek op de smalle stoep) ... en natuurlijk: niet tegen het verkeer in fietsen!
  • Indien u toch met de auto komt: s.v.p. niet fout parkeren (dus niet op de stoep en voor uitritten en ook niet op de verkeersdrempel voor de school) of, indien u uw kind alleen afzet: goed uitkijken voor passerende fietsers! Nog veiliger is het om uw auto een stukje verderop te parkeren en even naar school te lopen.
Naast het veiligheidsaspect vinden wij het ook belangrijk om een goede relatie met de buurtbewoners te houden. Dus daarom nogmaals het verzoek om op de juiste plekken te parkeren en niet voor een uitrit te gaan staan.

Regels voor het vervoeren van kinderen in auto's

Kinderen kleiner dan 1,35 meter Goedgekeurd kinderzitje (afhankelijk van gewicht kind)
Kinderen groter dan 1,35 meter en volwassenen Autogordel en zo nodig ook een goedgekeurd kinderzitje (als de gordel over de hals loopt in plaats van over de borst, gebruik dan ook een zittingverhoger)

 

Enkele belangrijke punten op een rij:

  • Iedereen moet een eigen autogordel gebruiken, twee kinderen/personen in één autogordel mag niet.
  • Iedereen moet over een eigen zitplaats beschikken.
  • Er mogen niet meer personen worden vervoerd, dan er autogordels aanwezig zijn.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke week het laatste nieuws ontvangen? Nooit meer een studiedag vergeten? Snel op de hoogte van het vakantierooster? Weten wat de activiteiten van de komende week zijn? Dat kan heel gemakkelijk en nu ook op uw mobiel. Meld u aan en ontvang elke vrijdag "De Kras".

Nieuwsbrief De Kras ook op mobiel!