HomeDe schoolHet team

Het team van de Crayenester

Het team van de Crayenester streeft naar optimale professionaliteit. We  blijven voortdurend leren en ontwikkelen. En voelen ons betrokken bij de leerlingen en ouders. Wij ervaren dat in een warme, veilige en stimulerende omgeving, leren leuk en uitdagend is.
We bieden hiervoor een structuur die enerzijds de kaders aangeeft en tegelijkertijd ruimte biedt om zelf te ontdekken en verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leerproces.
Wij realiseren ons dat wij werken met kinderen met een veelal bovengemiddelde intelligentie, die opgroeien in een milieu met soortgelijke ambities.

Intelligentie betekent voor ons meer dan alleen hoge cijfers. Wij maken daarom ook ruimte in het rooster om de ontwikkeling op het maatschappelijke-, sociaal-emotionele-, mediawijze- en kunst-culturele vlak te stimuleren, zodat wij de kinderen een fijne en leerzame schooltijd bieden.

Daarnaast verrijken we het onderwijs van de kinderen met vakleerkrachten voor gymnastiek, muziek, dans en vormingsonderwijs. 
Binnen ons team werken we zowel met groepsleerkrachten als specialisten op het gebied van Levelwerk, thematisch werken, ICT, dyslexie en gedrag.

Verder ondersteunen eigen leerkrachten met een specialisme hun collega’s en vullen de onderwijsassistenten, de administratie en de conciërge ons werk aan.

Groepsindeling 2022-2023

Groep 1/2 A Katelijne en Eline
Groep 1/2 B Marga en Ellen
Groep 1/2 C Lieke en Marjolein
Groep 1/2 D Sjoukje en Aukje
Groep 3 A Eveline en Linda
Groep 3 B Vera en Nel
Groep  4 A Roos
Groep 4 B Marloes en Mirjam
Groep 5 A Marco
Groep 5 B Menno en Natasja
Groep 6 A Maryam en Nita
Groep 6 B Eline en Mary
Groep 7 A Leonie en Mirjam
Groep  7 B Marianne en Ali
Groep 8 A Rob en Mirjam
Groep 8 B Esther en Jessica

 

 02 februari -  groepen 8
Vandaag hebben de leerlingen van de groepen 8 meegedaan aan het PET event, techniekdagen voor de basisschool.
Elke groep heeft drie workshops gedaan zoals bijvoorbeeld:  
* Hoe wordt een TV-reclame gemaakt; Hoe lang duurt dat eigenlijk om te maken en wat komt er allemaal bij kijken? Ze zijn soms wel 4 maanden bezig met bedenken, filmen monteren en afwerken. En uiteindelijk duurt de reclame maar 20 seconde! 
* Leren programmeren met 'Scratch'. * Houtbewerken, ze mochten helemaal zelf een voederhuisje voor vogels maken.
* Iets maken met een 3D printer.
Het was echt heel erg leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar!

Verslaggeving door Huub en Teime - groep 8a
" Het PET event is mede mogelijk met het Nova en Haarlem college. 
Toen we aankwamen moesten we bij ons groepje staan. Je kreeg een begeleider mee. Hij/Zij bracht je naar je onderdeel. De man legde uit wat je moest doen. We moesten koper snijden en schuren, verbanden. Daarna moesten we technisch lego in elkaar zetten en programmeren. Toen liepen we naar buiten en gingen we in een garage. Daar ging een man uitleggen wat een 3D printer is en wat je er mee doet. Toen moesten we een soort kubus in elkaar zetten en kon je een prijs winnen. Uiteindelijk omdat we de laatste groep waren mocht iedereen een 3D kunstwerk meenemen. Toen gingen we terug naar het ophaalpunt en het was super leuk!"

Donderdag 26 januari - groepen 6 
Geschreven door: Floor en Emma groep 6a. 

 Vandaag gingen we naar Thijsse´s hof.   Dat is heel leerzaam, want je leert er veel over de natuur.   Ook gingen we vogels spotten. Aan het begin was het een beetje saai, want we wisten niet waar het over ging. Toen we het wisten was het interessant en leuk. (Het ging over vogels.) We moesten allemaal opdrachten maken zoals: een veertje onderzoeken met een microscoop en nog veel meer. Het was heel leuk, interessant en gezellig. Doei! Thijsse's hof wordt 4 per jaar bezocht met de seizoenen mee in het kader van natuur en milieu educatie.