HomePraktischMR (medezegg. raad)MR Vergaderingen

MR-vergaderingen

De MR vergadert ca. 9x per jaar. Deze vergaderingen zijn openbaar en u bent van harte welkom om deze bij te wonen. De notulen zijn op verzoek van de directie in te zien.

De vergaderingen vinden plaats in het hoofdgebouw van de Crayenesterschool.
Wilt u een specifiek onderwerp inbrengen, mailt U dan naar mr.crayenester@stopoz.nl

MR-vergaderdata

MR vergaderdata schooljaar 2022-2023
Aanvang 19.30 uur:
Hier kunt u de Jaarplanning van de MR vinden: Jaaragenda MR 2022-2023

Dinsdag 13 september
Dinsdag 11 oktober
Dinsdag 29 november
Dinsdag 10 januari
Dinsdag 14 februari
Dinsdag 21 maart
Dinsdag 18 april
Dinsdag 30 mei
Dinsdag 4 juli


Pet Event - groepen 8

Vandaag hebben de leerlingen van de groepen 8 meegedaan aan het PET event, techniekdagen voor de basisschool.
Elke groep heeft drie workshops gedaan zoals bijvoorbeeld:  
* Hoe wordt een TV-reclame gemaakt; Hoe lang duurt dat eigenlijk om te maken en wat komt er allemaal bij kijken? Ze zijn soms wel 4 maanden bezig met bedenken, filmen monteren en afwerken. En uiteindelijk duurt de reclame maar 20 seconde! 
* Leren programmeren met 'Scratch'. * Houtbewerken, ze mochten helemaal zelf een voederhuisje voor vogels maken.
* Iets maken met een 3D printer.
Het was echt heel erg leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar!

Verslaggeving door Huub en Teime - groep 8a
" Het PET event is mede mogelijk met het Nova en Haarlem college. 
Toen we aankwamen moesten we bij ons groepje staan. Je kreeg een begeleider mee. Hij/Zij bracht je naar je onderdeel. De man legde uit wat je moest doen. We moesten koper snijden en schuren, verbanden. Daarna moesten we technisch lego in elkaar zetten en programmeren. Toen liepen we naar buiten en gingen we in een garage. Daar ging een man uitleggen wat een 3D printer is en wat je er mee doet. Toen moesten we een soort kubus in elkaar zetten en kon je een prijs winnen. Uiteindelijk omdat we de laatste groep waren mocht iedereen een 3D kunstwerk meenemen. Toen gingen we terug naar het ophaalpunt en het was super leuk!"

Lente! 

Mogen we aan u voorstellen: Kip!
Kip, die op bezoek is in verschillende kleuterklassen, een wormenhotel had gekregen en haar eieren had gelegd.Eigenlijk zouden we op beschuit met muisjes moeten trakteren want haar kuikens zijn geboren! Enkele kinderen waren ook letterlijk bij de geboorte van een van de kuikens. Een verrukkelijk moment, vooral door de pure uitspraken van de kinderen: "Juf daar is de krak al bijna af!" en "Oh, kijk, hij is aan het broederen." Maar ook motiverende woorden zoals: "Kom op, je kan het!".


 

Woensdag 29 maart - De grote rekendag 

Afgelopen woensdag was het zo ver, de grote rekendag!  Het werd echt groots aangepakt. Super leuk. Ik heb zelfs meerdere kinderen horen zeggen; "Dit was de leukste rekenles ever!" En dat op REKEN-dag! Hopelijk waren jullie allen bij de fantastische kick-off, de afvalparade. Mocht dat niet het geval zijn, niet getreurd, ik neem jullie allemaal nog even mee. 

Note van de redactie: Feline (op de foto) haar droom is om modeontwerper te worden. Ze maakt zelf kleding thuis en heeft dit zelf ontworpen en gemaakt.