Groep 3

In de groepen 3 ligt het accent op leren lezen. Met de nieuwste versie van Veilig Leren Lezen, kunnen kinderen op hun eigen niveau aan de slag. Niet alleen boekjes maken deel uit van de methode, er zijn ook veel spellen die de kinderen gebruiken om op een fijne en speelse manier hun leesvaardigheid te vergroten.

Schrijven Groep 3: meest intensieve schrijfprogramma, gericht op kleine letters, leestekens, cijfers en koppeling met aanvankelijk lezen. 

Uiteraard zijn de leerlingen ook dagelijks bezig met rekenen. Onze methode Wereld in Getallen heeft een heldere leerlijn en biedt voldoende mogelijkheden tot differentiatie. Kun je echt meer aan, dan compacten we de methode en krijg je Levelwerk aangeboden.
De specialist Levelwerk begeleidt de leerlingen met het proces en leerlingen kunnen gebruik maken van de helpdesk die wekelijks bemand wordt door leerlingen van groep 7 of 8. 

In groep 3 ga je voor het eerst gymmen in "de grote gymzaal". Elke week krijg je les van de vakleerkracht gym en om de week van de vakleerkracht muziek.

Anne, Ella, en Floortje uit groep 5b goed bezig. Weg met dat plastic!!!

Gedicht van Willemijn groep 7

Er waren eens een jongen en een meisje. Het meisje heette Ineke kon goed voetballen en was slim.
De jongen heette Henk kon goed voetballen was verwend en dom. Ze zaten op de Crayenester basisschool.In groep zeven werd Ineke buitengesloten. Henk was de populairste jongen van de school.
Behalve Ineke zaten er geen meisjes op de school. Maar dat maakte Ineke niet uit. Ze woonden in een tent in Serie. Moest twee dagen met het vliegtuig om op school te komen. Haar ouders waren arm. In tegenstelling tot Henk zijn ouders waren de rijkste van de wereld.
Met de andere kinderen in de buurt voetbalde ze veel. Dat was heel leuk. Totdat de Japanners de macht overnamen in Serie. Er werd veel geschoten. Haar ouders werden vermoord. En alles werd verwoest. Haar vriendinnen vluchten.
Maar Ineke bleef in Serie. Ineke groeide op in oorlog. En kon niet meer naar school. Toen ze 13 was ging ze naar Nederland lopen. Daar komt ze Henk snel tegen. Ze krijgen meteen ruzie.
Later, als Ineke groot is, heeft ze geen baan gevonden. Henk is profvoetballer geworden. Ze krijgt van iemand kaartjes voor een voetbalwedstrijd. In die voetbalwedstrijd speelt Henk. Henk raakt geblesseerd. Ze hebben iemand uit het publiek nodig. Ze kiezen Ineke. Ineke wordt onderschat door F.C. kuiken. Ze scoort 5 keer. Ze winnen de wedstrijd.
Ineke wordt gevraagd voor F.C. Barcelona. Ze zegt ja.
En ze leefde nog 50 jaar