Groep 3

In de groepen 3 ligt het accent op leren lezen. Met de nieuwste versie van Veilig Leren Lezen, kunnen kinderen op hun eigen niveau aan de slag. Niet alleen boekjes maken deel uit van de methode, er zijn ook veel spellen die de kinderen gebruiken om op een fijne en speelse manier hun leesvaardigheid te vergroten.

Schrijven Groep 3: meest intensieve schrijfprogramma, gericht op kleine letters, leestekens, cijfers en koppeling met aanvankelijk lezen. 

Uiteraard zijn de leerlingen ook dagelijks bezig met rekenen. Onze methode Wereld in Getallen heeft een heldere leerlijn en biedt voldoende mogelijkheden tot differentiatie. Kun je echt meer aan, dan compacten we de methode en krijg je Levelwerk aangeboden.
De specialist Levelwerk begeleidt de leerlingen met het proces en leerlingen kunnen gebruik maken van de helpdesk die wekelijks bemand wordt door leerlingen van groep 7 of 8. 

In groep 3 ga je voor het eerst gymmen in "de grote gymzaal". Elke week krijg je les van de vakleerkracht gym en om de week van de vakleerkracht muziek.


Dank voor alle inzendingen en wat hebben jullie je best gedaan! Het was daarom heel moeilijk voor ons om te kiezen.
Alle prachtige inzendingen zullen te zien zijn in de school komende weken. 1 tekening sprong er toch echt uit en komt daarom op de voorkant van het programmaboekje te staan van het zomerfeest die komende week aan de oudste per gezin wordt uitgedeeld.
Shout out naar Cynthia uit 7B! 

Ook de midden en onderbouw is natuurlijk niet onbelicht gebleven; de tekening van Arwen uit 4a en  Philou uit 2b zijn ook in het programmaboekje te zien! Veel dank voor jullie inzet, we hebben genoten vanaf jullie creativiteit! 

 Liefs van de activiteiten commissie 
Groep 8A is 12-5-'22 naar het Blindenmuseum in Velsen geweest.
Toen we aankwamen werden we begeleid door blinde mensen. Het begon met zelf braille schrijven. Dan moest je je eigen naam schrijven op een braille typemachine en onze begeleider moest het dan lezen.
Toen gingen we in een rijtje door een hele donkere ruimte met allerlei obstakels, geluid en geuren.

We beleefden hoe het is om als blinde door het park te lopen en in de disco te dansen. Het was een leuke ervaring en zeker een aanrader voor meerdere klassen.
Groeten,
Dinte en Saar