HomePraktischTussenschoolse opvang (TSO)

TSO(tussenschoolse opvang)'Het overblijven'

 

Bart Duppen van Mindset Movers geeft samen met zijn collega's  invulling aan de tussenschoolse opvang, de zogenaamde 'overblijf'. Dit is nodig om de leerkrachten tijdens de lunch hun verplichte pauze te kunnen laten nemen. Hierdoor kan het - door de ouders zeer gewaardeerde - continurooster op de Crayenester gehandhaafd blijven. 

De pauzebegeleiding geldt voor alle groepen  van de school en biedt kinderen een veilige en vertrouwde plek om tussen de middag onder leiding van vertrouwde gezichten, in een ontspannen sfeer buiten te kunnen spelen. De coördinatie wordt verzorgd door Mindset Movers , en leerkrachten.
De medewerkers van Mindset Movers stimuleren de kinderen op sociaal emotioneel gebied. Het leren omgaan met winnen en verliezen, samenwerken en waarden en normen staan centraal.

 TSO-medewerkers gevraagd
Naast de medewerkers van Mindset Movers en leerkrachten, zijn we op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor de TSO.  Op elk van de drie pleinen (kleuterplein, grote plein en dependance) zijn er per middagpauze twee of drie personen voor 1 à 1,5 uur nodig..

Indien u zich als ouders/verzorger 1x per week, of 1 à 2 x per maand hiervoor vrij kunt maken dan kunt u dat bij de administratie van de school kenbaar maken. Wij zorgen er dan voor dat Bart Duppen van Mindset Movers contact met u opneemt.Wij gingen met onze klas naar de Eerebegraafplaats in de duinen. Na een half uurtje fietsen waren we daar aangekomen. We gingen eerst even luisteren naar een verhaal. En toen nam onze begeleider, meneer van Hasselt, ons mee naar de begraafplaats. Daar mochten we allemaal vragen stellen en daarna mochten we rondlopen over de begraafplaats. De enige vrouw die daar begraven is, is Hannie Schaft.
Frederique, Liselotte, Lara.

Groep 8A is 12-5-'22 naar het Blindenmuseum in Velsen geweest.
Toen we aankwamen werden we begeleid door blinde mensen. Het begon met zelf braille schrijven. Dan moest je je eigen naam schrijven op een braille typemachine en onze begeleider moest het dan lezen.
Toen gingen we in een rijtje door een hele donkere ruimte met allerlei obstakels, geluid en geuren.

We beleefden hoe het is om als blinde door het park te lopen en in de disco te dansen. Het was een leuke ervaring en zeker een aanrader voor meerdere klassen.
Groeten,
Dinte en Saar