Groep 6

In groep 6 zitten de kinderen officieel in de bovenbouw van de basisschool. In dit leerjaar besteden wij veel aandacht aan begrijpend lezen, rekenen, spelling en taal.
Naast deze kernvakken zijn er ook lessen: muziek, lichamelijke opvoeding, geestelijk vormend onderwijs, schrijven, Engels, informatiekunde, ICT en thematisch werken. Hiermee willen wij het onderwijs zoveel mogelijk aan laten sluiten bij de nieuwe manier van leren en werken.

In groep 6 wordt zelfstandigheid steeds belangrijker. Zij leren bijvoorbeeld om hun rekenwerk voor de hele week in te plannen met behulp van een weektaak.

Ook krijgen de kinderen dit leerjaar voor het eerst huiswerk mee.

Een vast uitstapje in groep 6 is Thijsse’s Hof. Dit is een heemtuin voor natuur- en milieueducatie en wij  bezoeken wij één of meerdere voorstellingen.Wij gingen met onze klas naar de Eerebegraafplaats in de duinen. Na een half uurtje fietsen waren we daar aangekomen. We gingen eerst even luisteren naar een verhaal. En toen nam onze begeleider, meneer van Hasselt, ons mee naar de begraafplaats. Daar mochten we allemaal vragen stellen en daarna mochten we rondlopen over de begraafplaats. De enige vrouw die daar begraven is, is Hannie Schaft.
Frederique, Liselotte, Lara.

Groep 8A is 12-5-'22 naar het Blindenmuseum in Velsen geweest.
Toen we aankwamen werden we begeleid door blinde mensen. Het begon met zelf braille schrijven. Dan moest je je eigen naam schrijven op een braille typemachine en onze begeleider moest het dan lezen.
Toen gingen we in een rijtje door een hele donkere ruimte met allerlei obstakels, geluid en geuren.

We beleefden hoe het is om als blinde door het park te lopen en in de disco te dansen. Het was een leuke ervaring en zeker een aanrader voor meerdere klassen.
Groeten,
Dinte en Saar