Groep 6

In groep 6 zitten de kinderen officieel in de bovenbouw van de basisschool. In dit leerjaar besteden wij veel aandacht aan begrijpend lezen, rekenen, spelling en taal.
Naast deze kernvakken zijn er ook lessen: muziek, lichamelijke opvoeding, geestelijk vormend onderwijs, schrijven, Engels, informatiekunde, ICT en thematisch werken. Hiermee willen wij het onderwijs zoveel mogelijk aan laten sluiten bij de nieuwe manier van leren en werken.

In groep 6 wordt zelfstandigheid steeds belangrijker. Zij leren bijvoorbeeld om hun rekenwerk voor de hele week in te plannen met behulp van een weektaak.

Ook krijgen de kinderen dit leerjaar voor het eerst huiswerk mee.

Een vast uitstapje in groep 6 is Thijsse’s Hof. Dit is een heemtuin voor natuur- en milieueducatie en wij  bezoeken wij één of meerdere voorstellingen.

Anne, Ella, en Floortje uit groep 5b goed bezig. Weg met dat plastic!!!

Gedicht van Willemijn groep 7

Er waren eens een jongen en een meisje. Het meisje heette Ineke kon goed voetballen en was slim.
De jongen heette Henk kon goed voetballen was verwend en dom. Ze zaten op de Crayenester basisschool.In groep zeven werd Ineke buitengesloten. Henk was de populairste jongen van de school.
Behalve Ineke zaten er geen meisjes op de school. Maar dat maakte Ineke niet uit. Ze woonden in een tent in Serie. Moest twee dagen met het vliegtuig om op school te komen. Haar ouders waren arm. In tegenstelling tot Henk zijn ouders waren de rijkste van de wereld.
Met de andere kinderen in de buurt voetbalde ze veel. Dat was heel leuk. Totdat de Japanners de macht overnamen in Serie. Er werd veel geschoten. Haar ouders werden vermoord. En alles werd verwoest. Haar vriendinnen vluchten.
Maar Ineke bleef in Serie. Ineke groeide op in oorlog. En kon niet meer naar school. Toen ze 13 was ging ze naar Nederland lopen. Daar komt ze Henk snel tegen. Ze krijgen meteen ruzie.
Later, als Ineke groot is, heeft ze geen baan gevonden. Henk is profvoetballer geworden. Ze krijgt van iemand kaartjes voor een voetbalwedstrijd. In die voetbalwedstrijd speelt Henk. Henk raakt geblesseerd. Ze hebben iemand uit het publiek nodig. Ze kiezen Ineke. Ineke wordt onderschat door F.C. kuiken. Ze scoort 5 keer. Ze winnen de wedstrijd.
Ineke wordt gevraagd voor F.C. Barcelona. Ze zegt ja.
En ze leefde nog 50 jaar