Contact MR (medezeggenschapsraad)

Heeft u een vraag, opmerking of tip bestemd voor de MR, dan kunt u een van ons aanspreken op het plein. Tevens kunt u uw vraag + gegevens mailen naar mr.crayenester@stopoz.nl . Uw reactie komt terecht bij de voorzitter van de MR, die voor de afhandeling en beantwoording zorgt.

Selma Groenewegen (voorzitter)

Begin november 2019 ben ik gestart als lid van de MR. Ik ben getrouwd met Marc Groenewegen en sinds 2018 gaan onze kinderen Anna (2011) en Sophie (2013) met veel plezier naar de Crayenester. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer: ik heb een Executive Search bureau voor ervaren technisch specialisten en management. Ik ben van mening dat kinderen het beste leren en tot volle potentie komen in een veilige, ambitieuze en vooruitstrevende schoolomgeving. Een passende invloed van ouders op het beleid van onze school is daarbij van belang en ik lever daarin graag mijn bijdrage in de MR.

Christianne Veenhof (secretaris)

Sinds mei 2022 maak ik onderdeel uit van de MR. Ik ben getrouwd met Wim en samen hebben wij 2 kinderen op de Crayenester, Sophia (2013) en Thijs (2016). Ik ben als schoolpsychoog werkzaam binnen het voortgezet onderwijs in Haarlem. Een mooi beroep waarbij de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen centraal staat. Als ouder zie ik dat de Crayenester bijdraagt aan een fijne en leerzame schooltijd voor de kinderen. Dat heb ik zelf destijds (als leerling van de Crayenester) ook zo ervaren. Ik vind het fijn om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en gang van zaken op de Crayenester en mee te denken met uitdagende vraagstukken.

Mark Geerligs (penningmeester)


Begin november 2018 ben ik gestart als lid van de MR. Ik ben getrouwd met Andrieke. Onze drie kinderen – Jelte (2008), Janna (2010) en Lize (2012) - genieten dagelijks van hun schooltijd en gaat mijn jongste ook met plezier naar de Crayenester. De oudste twee zijn ondertussen uitgevlogen. Bij PostNL Pakketten in Hoofddorp ben ik werkzaam als projectleider Finance. De Crayenester is volop in beweging en dat kan de school niet alleen. Als school en ouder willen we de kinderen goed voorbereid en ‘stevig in de schoenen’ de toekomst in laten gaan. Naast mij als ouder wil ik als MR lid hieraan een bijdrage leveren.

Eveline Milton

Sinds 2003 werk ik op de Crayenester. Ik heb legsgegeven in groep 4, 3, 6, 5 en nu alweer wat jaartjes in 3. Een groep waar je samen met de kinderen in een sneltrein start en ze als sponzen alle informatie opslurpen die je ze geeft. Wat leren ze veel en snel in groep 3. Heel leuk om te doen!
Samen met mijn man Peter woon ik in Bennebroek. Wij hebben 2 jongens, Derek (13 ) en Scott (11).
Ook zit ik al weer heel wat jaren in de MR. Het is leuk om op een andere manier naar de school te kijken en met elkaar te bespreken hoe de dingen gaan.

 Aukje Eenink

Ik ben Aukje Eenink, leerkracht bij de kleuters op de Crayenester en sinds 2008 werkzaam in het onderwijs. Ik woon samen met Jeroen en onze 3 kinderen in het mooie Haarlem. Sinds september 2021 ben ik lid van de MR, om mee te kunnen denken in het beleid van de school, soms een kritische noot te plaatsen, maar vooral een bijdrage te leveren aan een fijne school voor kinderen, ouders en personeel.

Leonie van Dedem

Sinds 2019 ben ik werkzaam in het onderwijs op de Crayenester in groep 6, 7 en 8. Momenteel sta ik voor groep 7. Sinds 2022 ben ik ook de taalcoördinator voor alle groepen op de Crayenester. Ik heb een jarenlange, juridische achtergrond en ben daarmee erg geïnteresseerd en goed thuis in de wet- en regelgeving die op het onderwijs ziet. Ik zie mijzelf als integer, nauwkeurig, doortastend en resultaatgericht. Mijn man Godert en ik wonen in Bloemendaal en wij hebben twee zonen Floris (16) en Alexander (13) en een dochter Charlotte (11). Via de MR wil ik graag bijdragen aan een goede samenwerking tussen ouders en leerkrachten, waarmee we een veilige en plezierige schoolomgeving met kwalitatief, hoogwaardig onderwijs waarborgen.

Pet Event - groepen 8

Vandaag hebben de leerlingen van de groepen 8 meegedaan aan het PET event, techniekdagen voor de basisschool.
Elke groep heeft drie workshops gedaan zoals bijvoorbeeld:  
* Hoe wordt een TV-reclame gemaakt; Hoe lang duurt dat eigenlijk om te maken en wat komt er allemaal bij kijken? Ze zijn soms wel 4 maanden bezig met bedenken, filmen monteren en afwerken. En uiteindelijk duurt de reclame maar 20 seconde! 
* Leren programmeren met 'Scratch'. * Houtbewerken, ze mochten helemaal zelf een voederhuisje voor vogels maken.
* Iets maken met een 3D printer.
Het was echt heel erg leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar!
Verslaggeving door Huub en Teime - groep 8a " Het PET event is mede mogelijk met het Nova en Haarlem college.  Toen we aankwamen moesten we bij ons groepje staan. Je kreeg een begeleider mee. Hij/Zij bracht je naar je onderdeel. De man legde uit wat je moest doen. We moesten koper snijden en schuren, verbanden. Daarna moesten we technisch lego in elkaar zetten en programmeren. Toen liepen we naar buiten en gingen we in een garage. Daar ging een man uitleggen wat een 3D printer is en wat je er mee doet. Toen moesten we een soort kubus in elkaar zetten en kon je een prijs winnen. Uiteindelijk omdat we de laatste groep waren mocht iedereen een 3D kunstwerk meenemen. Toen gingen we terug naar het ophaalpunt en het was super leuk!"

Letterspeurtocht en lettertas! 

De kleuters boffen maar weer. Er is voor de groepen 1 en 2 namelijk een speurtocht uitgezet door de school. 
De kinderen krijgen een kaart mee, waarop ze kunnen zien hoe een vaak de letter terugkomt in de speurtocht.
Op deze  kaart kleuren ze een bolletje in bij de letter. Ze zullen ontdekken dat sommige letters meer/minder voorkomen in de speurtocht.

Enkele slimmeriken ontdekken dat er meerdere letters verstopt zijn op dezelfde plek en dat er dus een woord staat!  Erg leuk om te zien hoe trots ze dan zijn als ze het oplezen. Soms is het wel erg lastig... wijzend naar een letter: "Meester, meester, deze letter kan ik niet vinden!" 😉 

De spelletjes om ze vertrouwd te maken met letters vinden ze echt heel leuk.

Ook gaat er een 'lettertas' rond in de kleutergroepen. Alle kinderen krijgen om de beurt de 'lettertas' mee naar huis om thuis voorwerpen te verzamelen, die met de desbetreffende letter beginnen. Het enthousiasme onder de kinderen is enorm en ze kunnen haast niet wachten tot ze aan de beurt zijn.  In groep 1/2D kwam wel iets heel bijzonders uit de lettertas... naast wolk, watermeloen, water en watten, kwam ook W... Ward uit de tas!! 🤣


De grote rekendag 

Afgelopen woensdag was het zo ver, de grote rekendag!  Het werd echt groots aangepakt. Super leuk. Ik heb zelfs meerdere kinderen horen zeggen; "Dit was de leukste rekenles ever!" En dat op REKEN-dag! Hopelijk waren jullie allen bij de fantastische kick-off, de afvalparade. Mocht dat niet het geval zijn, niet getreurd, ik neem jullie allemaal nog even mee. 

Note van de redactie: Feline (op de foto) haar droom is om modeontwerper te worden. Ze maakt zelf kleding thuis en heeft dit zelf ontworpen en gemaakt.