HomePraktischBuitenschoolse opvang (BSO)

BSO: BuitenSchoolseOpvang


Voor de Buitenschoolse Opvang van “onze Crayen” maken wij gebruik van verschillende organisaties die ieder een uniek aanbod hebben.
U kunt kiezen uit de onderstaande organisaties:

Casca:BSO de Bronstee
:  
In hetzelfde pand als de Dependance van de Crayenesterschool zit BSO de Bronstee van Casca; dé BSO voor plezier en ontspanning! Elke dag komen hier kinderen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes, want bij ons komt je kind alleen met kinderen van dezelfde leeftijd in de groep. Ons enorme activiteitenaanbod, spelmateriaal en leuke uitjes zijn dan ook helemaal afgestemd op de leeftijd van je kind. Zo weten we zeker dat we de BSO-tijd voor hen ontzettend leuk maken. En zorgen we er tegelijkertijd voor dat ze hun wereld vergroten en ze de kans krijgen om hun verschillende talenten te ontwikkelen.

Uitdagende activiteiten en mooie vakantieprogramma’s!
We zorgen ervoor dat kinderen na schooltijd de vrijheid hebben om hun interesses te ontdekken. Om die reden bieden we veel verschillende soorten activiteiten aan. Denk bijvoorbeeld aan musicallessen, Judo of juist kunst. Vooral in de verschillende vakantieweken (10 weken per jaar) bieden we een uitgebreid programma met veel aandacht voor sport, de maatschappij, muziek en kunst.
 
Praktische informatie:
Overboslaan 32 te Heemstede. 
Openingstijden: tot 18.00 uur (Verlengde opvang tot 18.30 uur mogelijk)
Telefoonnummer planning: 023-5483812
Zie onze website voor meer informatie: https://casca-kinderopvang.nl/bso/bso-bronstee/

SportFever:

   
 

De visie van SportFever is: Bewegen geeft energie!
Van nature vinden kinderen het heerlijk om te bewegen. Bij Sportfever wordt rekening gehouden met die behoefte. Stilzitten moeten ze leren, bewegen niet. Bewegen is goed voor de gezondheid en de totale ontwikkeling van kinderen. Ons beleid is erop gericht kinderen te ontwikkelen in sport en spel om zowel fysiek als mentaal te ontdekken wie je bent. Elke activiteit sluit daarom prima aan bij het belevings- en ontwikkelingsniveau van de kinderen, zodat er tijdens de activiteiten een verdieping van hun eigen kennis en vaardigheden tot stand kan komen.
We bieden de kinderen:
1. Emotionele veiligheid
2. Ontwikkeling van sociale competentie
3. Ontwikkeling van persoonlijke competentie
4. Overdracht van waarden en normen, morele competentie

Voor alle punten is sport het middel om positief gedrag te stimuleren. We werken ook vanuit de kanjermethode Kanjers in de Sport.
 
Contact:
Sportfever B.V. 
Jaap Edenlaan 7 2024 BW Haarlem
Tel: 023- 2100 300

Humanitas:


Humankind (in 1983 gestart als Kinderopvang Humanitas) is de grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en –ontwikkeling in Nederland. Onze pedagogische visie is gebaseerd op humanistische waarden. Wij geloven in optimale groei en bloei van ieder kind. In een samenleving waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en voor elkaar. Nu en in de toekomst. Wij innoveren, stimuleren, faciliteren en brengen betrokken partijen samen om de cirkel rondom het kind en ouders te versterken. Dat doen we zowel lokaal als landelijk. Onze meer dan 450 locaties worden dagelijks bezocht door duizenden kinderen. 
Wij werken samen met:

BSO De Satelliet:
BSO de Satelliet is gelegen op een mooie locatie in Heemstede. Wij bieden volop ruimte voor uitdaging en ontspanning in een huiselijke sfeer. Onze BSO is een 7+ locatie die specifiek is ingericht voor oudere kinderen. De tijd na school is vrije tijd, daarom is er veel inspraak in wat we gaan doen. Kinderparticipatie staat bij ons hoog in het vaandel.

Bij BSO de Satelliet kun je 52 weken per jaar terecht.
Extra handig: we hebben een thuisbrengservice tussen 18:00 en 18:30. In de vakanties bieden we een speciaal vakantie-programma aan.

Contact:
Telefoon 010-4074700 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag (8.30 tot 17.00 uur). 
E-mail info@humankind.nl  


02 februari -  groepen 8
Vandaag hebben de leerlingen van de groepen 8 meegedaan aan het PET event, techniekdagen voor de basisschool.
Elke groep heeft drie workshops gedaan zoals bijvoorbeeld:  
* Hoe wordt een TV-reclame gemaakt; Hoe lang duurt dat eigenlijk om te maken en wat komt er allemaal bij kijken? Ze zijn soms wel 4 maanden bezig met bedenken, filmen monteren en afwerken. En uiteindelijk duurt de reclame maar 20 seconde! 
* Leren programmeren met 'Scratch'. * Houtbewerken, ze mochten helemaal zelf een voederhuisje voor vogels maken.
* Iets maken met een 3D printer.
Het was echt heel erg leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar!

Verslaggeving door Huub en Teime - groep 8a
" Het PET event is mede mogelijk met het Nova en Haarlem college. 
Toen we aankwamen moesten we bij ons groepje staan. Je kreeg een begeleider mee. Hij/Zij bracht je naar je onderdeel. De man legde uit wat je moest doen. We moesten koper snijden en schuren, verbanden. Daarna moesten we technisch lego in elkaar zetten en programmeren. Toen liepen we naar buiten en gingen we in een garage. Daar ging een man uitleggen wat een 3D printer is en wat je er mee doet. Toen moesten we een soort kubus in elkaar zetten en kon je een prijs winnen. Uiteindelijk omdat we de laatste groep waren mocht iedereen een 3D kunstwerk meenemen. Toen gingen we terug naar het ophaalpunt en het was super leuk!"

Donderdag 26 januari - groepen 6 
Geschreven door: Floor en Emma groep 6a. 

 Vandaag gingen we naar Thijsse´s hof.   Dat is heel leerzaam, want je leert er veel over de natuur.   Ook gingen we vogels spotten. Aan het begin was het een beetje saai, want we wisten niet waar het over ging. Toen we het wisten was het interessant en leuk. (Het ging over vogels.) We moesten allemaal opdrachten maken zoals: een veertje onderzoeken met een microscoop en nog veel meer. Het was heel leuk, interessant en gezellig. Doei! Thijsse's hof wordt 4 per jaar bezocht met de seizoenen mee in het kader van natuur en milieu educatie.