HomePraktischBuitenschoolse opvang (BSO)

BSO: Buitenschoolse opvang

Voor de Buitenschoolse Opvang van “onze Crayen” maken wij gebruik van verschillende organisaties die ieder een uniek aanbod hebben.
Deze is gevestigd op onze locatie de Bronstee aan de Overboslaan 32 te Heemstede.
U kunt kiezen uit de onderstaande organisaties:


Casca:


De sfeer is warm en huiselijk. Er zijn hoekjes ingericht om rustig te zitten of te lezen, knutselen, tekenen of computeren. Alle locaties hebben een buitenspeelplaats met klimrek, zandbak, tafeltennistafel en/of basketbalnet.

Als uw kind uit school komen eten we fruit, drinken we iets en kletsen we even bij. Woensdag en vrijdag beginnen we met een gezamenlijke lunch.  Vervolgens bepalen de kinderen zelf wat ze gaan doen. We bieden iedere dag activiteiten aan, maar uw kind beslist zelf of en waar het aan mee wil doen. Aan het eind van de middag eten en drinken we nog iets en dan worden kinderen opgehaald of gaan (met toestemming van de ouders) zelf naar huis.
Iedere dag gaan we naar buiten! Even een lekker frisse neus halen is gezond en kinderen vinden het heerlijk om op de buitenspeelplaats te spelen.

In de vakanties bieden we activiteiten rond een thema. De kinderen betrekken we bij het bedenken van de activiteiten. Leuke uitstapjes staan ook op het programma. Vakantie is een feestje! De kinderen worden door de pedagogisch medewerkers van school opgehaald, meestal lopend. Sommige kinderen komen (met toestemming van de ouders) zelfstandig naar de BSO. Alle kinderen worden uiterlijk om 18.00 uur  door hun ouders opgehaald, of gaan (met toestemming van de ouders) zelfstandig lopend of op de fiets naar huis. Bij extra  afgenomen verlengde opvang worden de kinderen om uiterlijk 18.30 uur opgehaald.

Contact:
Tel: (023) 548 38 12
e-mail: kinderopvang@casca.nl
www.casca-kinderopvang.nl


SportFever:  

De visie van SportFever is: Bewegen geeft energie!

Van nature vinden kinderen het heerlijk om te bewegen. Bij Sportfever wordt rekening gehouden met die behoefte. Stilzitten moeten ze leren, bewegen niet. Bewegen is goed voor de gezondheid en de totale ontwikkeling van kinderen. Ons beleid is erop gericht kinderen te ontwikkelen in sport en spel om zowel fysiek als mentaal te ontdekken wie je bent.
Elke activiteit sluit daarom prima aan bij het belevings- en ontwikkelingsniveau van de kinderen, zodat er tijdens de activiteiten een verdieping van hun eigen kennis en vaardigheden tot stand kan komen.
We bieden de kinderen:
1. Emotionele veiligheid
2. Ontwikkeling van sociale competentie
3. Ontwikkeling van persoonlijke competentie
4. Overdracht van waarden en normen, morele competentie

Voor alle punten is sport het middel om positief gedrag te stimuleren. We werken ook vanuit de kanjermethode Kanjers in de Sport.

Contact:
Sportfever B.V.
Jaap Edenlaan 7
2024 BW Haarlem
Tel: 023 2100 300Humanitas:

Kinderopvang Humanitas is de grootste kinderopvangaanbieder zonder winstoogmerk, met kinderdagverblijven, centra voor buitenschoolse opvang en peuteropvang door heel Nederland. Iedere dag krijgen duizenden kinderen van nul tot dertien jaar bij ons een afwisselend aanbod in een veilige en vertrouwde omgeving.

Samen spelen, ontdekken, plezier hebben, grenzen leren kennen, vriendschappen sluiten: dat is het leven van kinderen in de basisschoolleeftijd. Zeker oudere kinderen willen zelf de wereld verkennen en leren van nieuwe ervaringen. Daar sluit de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas bij aan.

De buitenschoolse opvang is er voor kinderen van vier tot dertien jaar. Na school, op vrije dagen, maar ook in de vakanties. Iedere dag plannen we verschillende activiteiten: sport en spel, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, maar ook een ruimte om even tot rust te komen. Kinderen bepalen zelf wat ze willen doen.

Contact:
Telefoon 0900 - 5 10 15 20 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag (8.30 tot 17.00 uur). 
E-mail 
info@humankind.nl

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Elke week het laatste nieuws ontvangen? Nooit meer een studiedag vergeten? Snel op de hoogte van het vakantierooster? Weten wat de activiteiten van de komende week zijn? Dat kan heel gemakkelijk en nu ook op uw mobiel. Meld u aan en ontvang elke vrijdag "De Kras".

Nieuwsbrief De Kras ook op mobiel!