HomePraktischBuitenschoolse opvang (BSO)

BSO: BuitenSchoolseOpvang


Voor de Buitenschoolse Opvang van “onze Crayen” maken wij gebruik van verschillende organisaties die ieder een uniek aanbod hebben.
U kunt kiezen uit de onderstaande organisaties:

Casca:BSO de Bronstee
:  
In hetzelfde pand als de Dependance van de Crayenesterschool zit BSO de Bronstee van Casca; dé BSO voor plezier en ontspanning! Elke dag komen hier kinderen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes, want bij ons komt je kind alleen met kinderen van dezelfde leeftijd in de groep. Ons enorme activiteitenaanbod, spelmateriaal en leuke uitjes zijn dan ook helemaal afgestemd op de leeftijd van je kind. Zo weten we zeker dat we de BSO-tijd voor hen ontzettend leuk maken. En zorgen we er tegelijkertijd voor dat ze hun wereld vergroten en ze de kans krijgen om hun verschillende talenten te ontwikkelen.

Uitdagende activiteiten en mooie vakantieprogramma’s!
We zorgen ervoor dat kinderen na schooltijd de vrijheid hebben om hun interesses te ontdekken. Om die reden bieden we veel verschillende soorten activiteiten aan. Denk bijvoorbeeld aan musicallessen, Judo of juist kunst. Vooral in de verschillende vakantieweken (10 weken per jaar) bieden we een uitgebreid programma met veel aandacht voor sport, de maatschappij, muziek en kunst.
 
Praktische informatie:
Overboslaan 32 te Heemstede. 
Openingstijden: tot 18.00 uur (Verlengde opvang tot 18.30 uur mogelijk)
Telefoonnummer planning: 023-5483812
Zie onze website voor meer informatie: https://casca-kinderopvang.nl/bso/bso-bronstee/

SportFever:

   
 

De visie van SportFever is: Bewegen geeft energie!
Van nature vinden kinderen het heerlijk om te bewegen. Bij Sportfever wordt rekening gehouden met die behoefte. Stilzitten moeten ze leren, bewegen niet. Bewegen is goed voor de gezondheid en de totale ontwikkeling van kinderen. Ons beleid is erop gericht kinderen te ontwikkelen in sport en spel om zowel fysiek als mentaal te ontdekken wie je bent. Elke activiteit sluit daarom prima aan bij het belevings- en ontwikkelingsniveau van de kinderen, zodat er tijdens de activiteiten een verdieping van hun eigen kennis en vaardigheden tot stand kan komen.
We bieden de kinderen:
1. Emotionele veiligheid
2. Ontwikkeling van sociale competentie
3. Ontwikkeling van persoonlijke competentie
4. Overdracht van waarden en normen, morele competentie

Voor alle punten is sport het middel om positief gedrag te stimuleren. We werken ook vanuit de kanjermethode Kanjers in de Sport.
 
Contact:
Sportfever B.V. 
Jaap Edenlaan 7 2024 BW Haarlem
Tel: 023- 2100 300

Humanitas:


Humankind (in 1983 gestart als Kinderopvang Humanitas) is de grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en –ontwikkeling in Nederland. Onze pedagogische visie is gebaseerd op humanistische waarden. Wij geloven in optimale groei en bloei van ieder kind. In een samenleving waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en voor elkaar. Nu en in de toekomst. Wij innoveren, stimuleren, faciliteren en brengen betrokken partijen samen om de cirkel rondom het kind en ouders te versterken. Dat doen we zowel lokaal als landelijk. Onze meer dan 450 locaties worden dagelijks bezocht door duizenden kinderen. 
Wij werken samen met:

BSO De Satelliet:
BSO de Satelliet is gelegen op een mooie locatie in Heemstede. Wij bieden volop ruimte voor uitdaging en ontspanning in een huiselijke sfeer. Onze BSO is een 7+ locatie die specifiek is ingericht voor oudere kinderen. De tijd na school is vrije tijd, daarom is er veel inspraak in wat we gaan doen. Kinderparticipatie staat bij ons hoog in het vaandel.

Bij BSO de Satelliet kun je 52 weken per jaar terecht.
Extra handig: we hebben een thuisbrengservice tussen 18:00 en 18:30. In de vakanties bieden we een speciaal vakantie-programma aan.

Contact:
Telefoon 010-4074700 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag (8.30 tot 17.00 uur). 
E-mail info@humankind.nl  

Anne, Ella, en Floortje uit groep 5b goed bezig. Weg met dat plastic!!!

Gedicht van Willemijn groep 7

Er waren eens een jongen en een meisje. Het meisje heette Ineke kon goed voetballen en was slim.
De jongen heette Henk kon goed voetballen was verwend en dom. Ze zaten op de Crayenester basisschool.In groep zeven werd Ineke buitengesloten. Henk was de populairste jongen van de school.
Behalve Ineke zaten er geen meisjes op de school. Maar dat maakte Ineke niet uit. Ze woonden in een tent in Serie. Moest twee dagen met het vliegtuig om op school te komen. Haar ouders waren arm. In tegenstelling tot Henk zijn ouders waren de rijkste van de wereld.
Met de andere kinderen in de buurt voetbalde ze veel. Dat was heel leuk. Totdat de Japanners de macht overnamen in Serie. Er werd veel geschoten. Haar ouders werden vermoord. En alles werd verwoest. Haar vriendinnen vluchten.
Maar Ineke bleef in Serie. Ineke groeide op in oorlog. En kon niet meer naar school. Toen ze 13 was ging ze naar Nederland lopen. Daar komt ze Henk snel tegen. Ze krijgen meteen ruzie.
Later, als Ineke groot is, heeft ze geen baan gevonden. Henk is profvoetballer geworden. Ze krijgt van iemand kaartjes voor een voetbalwedstrijd. In die voetbalwedstrijd speelt Henk. Henk raakt geblesseerd. Ze hebben iemand uit het publiek nodig. Ze kiezen Ineke. Ineke wordt onderschat door F.C. kuiken. Ze scoort 5 keer. Ze winnen de wedstrijd.
Ineke wordt gevraagd voor F.C. Barcelona. Ze zegt ja.
En ze leefde nog 50 jaar