HomeActueel10 december: Paarse vrijdag

10 december: Paarse vrijdag

10 december 2021
Vrijdag 10 december: is het Paarse Vrijdag. Een dag in het teken van jezelf kunnen zijn. Een indrukwekkende groep van bekende Nederlanders, zoals Jochem Uytdehaage, Humberto Tan, Merel van Dongen en Rivka op het Veld, uit de sportwereld gaat gratis online gastlessen verzorgen aan inmiddels ruim 15.000 kinderen(!) uit het basisonderwijs (groep 4 t/m 8) in Nederland. Hoe tof is dat!

Op de Cray hebben groepen zich ook aangemeld voor een online gastles van 30 minuten.
Terug
Media
  • thumbnail_e4fe4d0c-899d-4e31-bf0f-ece061c73238Wij gingen met onze klas naar de Eerebegraafplaats in de duinen. Na een half uurtje fietsen waren we daar aangekomen. We gingen eerst even luisteren naar een verhaal. En toen nam onze begeleider, meneer van Hasselt, ons mee naar de begraafplaats. Daar mochten we allemaal vragen stellen en daarna mochten we rondlopen over de begraafplaats. De enige vrouw die daar begraven is, is Hannie Schaft.
Frederique, Liselotte, Lara.

Groep 8A is 12-5-'22 naar het Blindenmuseum in Velsen geweest.
Toen we aankwamen werden we begeleid door blinde mensen. Het begon met zelf braille schrijven. Dan moest je je eigen naam schrijven op een braille typemachine en onze begeleider moest het dan lezen.
Toen gingen we in een rijtje door een hele donkere ruimte met allerlei obstakels, geluid en geuren.

We beleefden hoe het is om als blinde door het park te lopen en in de disco te dansen. Het was een leuke ervaring en zeker een aanrader voor meerdere klassen.
Groeten,
Dinte en Saar