HomePraktischOR (ouderraad)

OR (Ouderraad)

De Crayenester Basisschool heeft een Ouderraad die fungeert als klankbord voor ouders: het verbindend element tussen ouders, leerkrachten en schoolleiding (en Medezeggenschapsraad) van de school. De Crayenester Ouderraad (“OR”) legt de wensen en signalen van ouders neer waar ze horen, vertaalt deze in prioriteiten, en koppelt vervolgens terug wat er mee is gedaan. Daarnaast probeert de Ouderraad zoveel mogelijk invulling te geven aan de praktische realisatie van die prioriteiten, met behulp van werkgroepen voor activiteiten, sporten etc. wensen – laat het ons weten op crayenesterouderraad@gmail.com, of schiet ons even aan.
De OR zorgt voor continuïteit in activiteiten op school met hulp van ouders en leerkrachten.

  • Martijn Horsman (voorzitter)

  • Gijs Vermeulen

  • Judy Jordaan

  • Paul Heck

  • Juf Vera

  • Juf Linda 

Leden van OR


Martijn Horsman (voorzitter)


Mijn kinderen Lies en Gijs zitten op de Crayenester, ik ben bij de school betrokken sinds 2010, toen onze oudste in groep 1 startte, die inmiddels op de middelbare school zit. Ouders dragen belangrijke steentjes bij op school, ieder naar eigen kunnen.


Gijs Vermeulen:

Mijn dochters Julie en Lottie zitten beide op de crayenester. Zelf ben ik Hogeschool Docent bedrijfskunde in Den Haag. Binnen de ouderraad coördineer ik de Avondvierdaagse.

Judy Jordaan:

Onze zoons Sean en Grant zitten op de Cray. Ik wil graag helpen waar ik kan om ervoor te zorgen dat kinderen opgroeien in een zorgzame en prettige omgeving.

Paul Heck:

Mijn dochters Feline, Saar en Flore gaan met veel plezier naar de Cray. Ik draag graag een steentje bij en doe de financiën.



02 februari -  groepen 8
Vandaag hebben de leerlingen van de groepen 8 meegedaan aan het PET event, techniekdagen voor de basisschool.
Elke groep heeft drie workshops gedaan zoals bijvoorbeeld:  
* Hoe wordt een TV-reclame gemaakt; Hoe lang duurt dat eigenlijk om te maken en wat komt er allemaal bij kijken? Ze zijn soms wel 4 maanden bezig met bedenken, filmen monteren en afwerken. En uiteindelijk duurt de reclame maar 20 seconde! 
* Leren programmeren met 'Scratch'. * Houtbewerken, ze mochten helemaal zelf een voederhuisje voor vogels maken.
* Iets maken met een 3D printer.
Het was echt heel erg leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar!

Verslaggeving door Huub en Teime - groep 8a
" Het PET event is mede mogelijk met het Nova en Haarlem college. 
Toen we aankwamen moesten we bij ons groepje staan. Je kreeg een begeleider mee. Hij/Zij bracht je naar je onderdeel. De man legde uit wat je moest doen. We moesten koper snijden en schuren, verbanden. Daarna moesten we technisch lego in elkaar zetten en programmeren. Toen liepen we naar buiten en gingen we in een garage. Daar ging een man uitleggen wat een 3D printer is en wat je er mee doet. Toen moesten we een soort kubus in elkaar zetten en kon je een prijs winnen. Uiteindelijk omdat we de laatste groep waren mocht iedereen een 3D kunstwerk meenemen. Toen gingen we terug naar het ophaalpunt en het was super leuk!"

Donderdag 26 januari - groepen 6 
Geschreven door: Floor en Emma groep 6a. 

 Vandaag gingen we naar Thijsse´s hof.   Dat is heel leerzaam, want je leert er veel over de natuur.   Ook gingen we vogels spotten. Aan het begin was het een beetje saai, want we wisten niet waar het over ging. Toen we het wisten was het interessant en leuk. (Het ging over vogels.) We moesten allemaal opdrachten maken zoals: een veertje onderzoeken met een microscoop en nog veel meer. Het was heel leuk, interessant en gezellig. Doei! Thijsse's hof wordt 4 per jaar bezocht met de seizoenen mee in het kader van natuur en milieu educatie.